JANEK – Tmavý ležák 12 % hm.
LEŽÁK, TMAVÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel
Alkohol 4,4 % obj.
Hořkost: 30 IBU
Janek je tmavý ležák českého typu uvařený tradičním způsobem. Uvařen byl ze šesti druhů sladů. Plnější sladové tělo vybízí k opětovnému napití. Má vyváženou hořkost a střední říz. Díky dlouhému zrání v ležáckých sklepích vyniká jemná chuť kávy a čokolády.
Tmavý ležák doporučujeme k čokoládovému dortu a brownies.
GLADIÁTOR - Doppelbock 19 % hm.
SILNÉ PIVO, SVĚTLÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel
Alkohol 9,0 % obj.
Hořkost: 50 IBU
Doppelbock „dvojitý kozel“ je pivo zlaté barvy, jehož předností je výrazná chuť sladu. Chmel velmi pozvolně doznívá. Výrazné tóny chuti nenechají pochybovat o vysokém obsahu alkoholu tohoto pivního speciálu. Tento "tekutý chléb" vařili již od 18. století mniši v Bavorsku k překonání čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi.
Gladiátor se hodí k vepřové pečeni nebo ke kachně.
ČERNÁ MAMBA – Wood Aged Stout 12 % hm.
PLNÉ PIVO, TMAVÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, pražený ječmen, upravený chmel
Alkohol 4,5 % obj.
Hořkost: 37 IBU
Stout barikovaný na dubovém dřevě, které předtím bylo v dlouhém kontaktu s whisky. Tím získalo toho pivo ve vůni tóny vanilky i samotné whisky. Je to tmavé pivo s výraznou plnou chutí, která byla vyladěna pomocí osmi druhů sladů. Pražený ječmen dodává čokoládové tóny a zároveň temně hnědou pěnu. Hořkost je zvolena tak, aby nepřekryla, ale naopak doplnila charakter tohoto jedinečného Stoutu.
Černá Mamba se hodí k burgeru, steakům a čokoládovým dezertům.
LIŠÁK – Red Lager 13 % hm.
SILNÉ PIVO, POLOTMAVÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel
Alkohol 5,0 % obj.
Hořkost: 35 IBU
Red Lager se od jiných pivních stylů odlišuje kombinací vyššího chmelení a současně tradičního způsobu výroby ležáků. Použitím pražených sladů má pivo červené odlesky a má jak výbornou pitelnost, kterou jsou vyhlášené ležáky, tak i výjimečné chmelové aroma chmelu Polaris.
Lišák se hodí ke grilovaným masům.
ŽÍTEK – Žitný ležák 11 % hm.
LEŽÁK, SVĚTLÉ PIVO, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTEROVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, žitný slad, upravený chmel
Alkohol 4,3 % obj.
Hořkost: 32 IBU
Pro žito je typické, že se jedná o chuťově velmi výraznou obilninu. Charakteristická chuť žitného piva vede k lehké a osvěžující povaze, která je vyvážena chmelovou hořkostí. Pěna žitného piva je hustá a smetanová.
Hodí se k pečeným žebrům.
CYKLO ALE – Výčepní pivo 9 % hm.
VÝČEPNÍ PIVO, SVRCHNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, ovesné vločky, upravený chmel
Alkohol 3,4 % obj.
Hořkost: 28 IBU
Od prvního do posledního doušku je toto pivo učiněné osvěžení. Díky nízkému obsahu alkoholu je toto pivo ideální pro horké letní dny. Výrazné chmelové aroma a vyšší říznost zajišťující ideální letní osvěžení.
Doporučujeme k lososu, lehkým salátům.
MATA HARI – Berliner Weisse Style 10 % hm.
ATYPICKÝ PIVNÍ NÁPOJ, SVĚTLÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ, NEFILTOVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, pšeničný slad, ječný slad, ovoce, upravený chmel
Alkohol 4,0 % obj.
Hořkost: 4 IBU
Mata Hari se proslavila jako slavná dvojitá agentka. Stejně tak piva typu Berliner Weisse si získávají svůj věhlas díky dvojímu kvašení, které při výrobě probíhá. Jedním typem je klasické alkoholové kvašení – činností kvasinek vzniká alkohol. Druhým typem je mléčné kvašení – bakterie Lactobacillus delbrueckii vytváří kyselinu mléčnou. Výsledkem je živé, řízné a svěže kyselé pivo s vůní ovoce, na kterém dozrává. Přestože výroba i chuť tohoto pivního speciálu působí velmi netradičně, tak se nejedná o žádnou novinku. Již Napoleon tento pivní styl označil za šampaňské severu!
Hodí se k letním salátům, případně jako netradiční slavnostní přípitek.
SVATOVÁCLAVSKÝ LEŽÁK 12 % hm.
LEŽÁK, SVĚTLÉ PIVO, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječné slady, upravený chmel
Alkohol 4,5 % obj.
Hořkost: 40 IBU
Slavnostní český ležák uvařený tradičním způsobem na tři rmuty. Zrál devět týdnů do plné chuti. Vyniká kořeněnou vůní a jemnou hořkostí. Kníže Václav se již od 14. století považuje za patrona sládků a českého piva.
Hodí se k vepřové pečeni.
CHILLI PUMPKIN ALE 12 % hm.
PLNÉ PIVO, SVĚTLÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, dýně, upravený chmel, chilli papričky
Alkohol 4,8 % obj.
Hořkost: 35 IBU
První osadníci Ameriky neměli dostatek obilí pro výrobu piva. Část sladu proto nahradili dýní, která byla v té době v Americe velmi dostupnou surovinou. Výsledkem bylo pivo jantarové barvy. Ve vůni vyniká dýně. Při přípravě našeho dýňového speciálu jsme použili 120 kg pečených dýní Hokkaidó a chilli papričky.
Hodí se k dýňovému koláči a burgerům.
SVATOMARTINSKÉ BÍLÉ – Pšeničné pivo 11 % hm.
PLNÉ PIVO, SVĚTLÉ, SVRCHNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, pšeničný slad, ječný slad, upravený chmel
Alkohol 4,3 % obj.
Hořkost: 19 IBU
Pšeničné bílé pivo má u nás dlouhou historii. V 15. a 16. století bylo dokonce pivem nejrozšířenějším, a proto se České země nazývaly krajinou bílého piva. Název bílé pivo je odvozen od netypických bílých kroužků, vznikajících v kvasné kádi. Pšeničné pivo se vyznačuje typickým zákalem a nízkou hořkostí. Ve vůni nalezneme tóny banánu a hřebíčku.
Hodí se k barbecue a pečenému kuřeti, rizotům a rybím specialitám.
VÁNOČNÍ – polotmavý Vídeňský speciál 14 % hm.
SILNÉ PIVO, POLOTMAVÉ, SPODNĚ KVAŠENÉ, NEFILTROVANÉ, NEPASTERIZOVANÉ
Složení: pitná voda, ječný slad, upravený chmel
Alkohol 6,0 % obj.
Hořkost: 35 IBU
Tento druh piva přišel na svět roku 1840 díky známému vídeňskému pivovarníkovi Antonu Dreherovi, který použil na výrobu tohoto piva speciální vídeňský slad. Výsledkem je pivo sametově hebké s příjemným kořeněným dozníváním.
Hodí se k barbecue a pečenému kuřeti.
PO-ČT | 11:00-22:00 |
PÁ-SO | 11:00-24:00 |
NE | 11:00-21:00 |
PO-SO | 07:00-22:00 |
NE | 07:00-21:00 |
Pouze telefonicky |